KARAMAN AYRANCI İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2015-2016 Eğitim Öğretim Yılında Ders Ücreti Karşılığı Ücretli Öğretmen Görevlendirme Duyurusu.

2015-2016 Eğitim Öğretim yılında Müdürlüğümüze bağlı okul ve kurumlarda kadrolu öğretmenler ile karşılanamayan branşlarda öğretmen ihtiyacı olması halinde; MEB Öğretmen ve Yöneticilerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Esaslar çerçevesinde Müdürlüğümüzce Ders Ücreti Karşılığı Ücretli Öğretmen görevlendirmesi yapılacaktır.
2015-2016 Eğitim Öğretim Yılında Ders Ücreti Karşılığı Ücretli Öğretmen Görevlendirme Duyurusu.

2015-2016 Eğitim Öğretim yılında Müdürlüğümüze bağlı okul ve kurumlarda kadrolu öğretmenler ile karşılanamayan branşlarda öğretmen ihtiyacı olması halinde; MEB Öğretmen ve Yöneticilerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Esaslar çerçevesinde Müdürlüğümüzce Ders Ücreti Karşılığı Ücretli Öğretmen görevlendirmesi yapılacaktır.

Müdürlüğümüze bağlı merkez ve merkeze bağlı köylerde bulunan okul ve kurumlarımızda Ders Ücreti Karşılığı Ücretli Öğretmen olarak görev almak isteyen adaylar başvurularını aşağıdaki belgelerle birlikte Müdürlüğümüz İnsan Kaynakları Şubesine 25 Ağustos - 11 Eylül 2015 tarihleri arasında yapabileceklerdir. Başvuruların değerlendirilmesi sonucu görev verilecek adaylara telefonla bilgi verilecektir.

Ders Ücreti Karşılığı Ücretli Öğretmen görevlendirmeleri Bakanlığımız Talim Terbiye Kurulunun 20/02/2012 tarih ve 9 sayılı kararına göre Öğretmenliğe kaynaklık eden Program/Bölüm ve Dal mezunlarının atanabileceği alanlar listesine göre belirlenmiş alanlara yapmaları gerekmektedir. Mezuniyetlerine uygun alana başvuru yapmayanların ya da bu çizelgede mezuniyet alanları bulunmayanların başvuruları ikinci öncelikli olarak değerlendirilecektir.

Başvuruda Aranacak Şartlar:

1-MEB Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 2. Bölümü Atama Şartları Madde 5’de belirtildiği gibi; 657 sayılı DMK’nun 48. Maddesinde belirtilen genel şartların yanında aşağıdaki özel şartlar aranır;

a) Mezun olunan yükseköğretim programının Bakanlığın öğretmenliğe atanacakların tespitine ilişkin kararına göre atama yapılacak alana uygun olması.

b) Öğretmenliğe kaynak teşkil eden yüksek öğretim programından mezun olanların ihtiyaçları karşılamadığı alanlara atanacaklar hariç olmak üzere bakanlıkça uygun görülen pedagojik formasyon eğitiminin başarıyla tamamlanmış olması.

c) Yurt dışındaki yüksek öğretim kurumundan mezun olanların yüksek öğretim kurulu başkanlığınca yüksek öğrenimlerinin ve/veya pedagojik formasyon belgelerinin yurt içindeki yüksek öğretim kurumlarına veya programlarına denkliğinin kabul edilmiş olması,

d) Devlet memurluğundan veya öğretmenlik mesleğinden çıkarılmayı gerektiren bir ceza alınmamış olması.

Ders Ücreti Karşılığı Ücretli Öğretmen görevlendirmeleri öncelikleri aşağıda belirtilen sıralamaya uygun olarak yapılacaktır:

a-) Bakanlığımız Talim Terbiye Kurulunun 20/02/2012 tarih ve 9 sayılı kararına göre Öğretmenliğe kaynaklık eden Program/Bölüm ve Dal mezunlarının atanabileceği alanlardan mezun olup  KPSS/10 ve 121 puanları en yüksek olanlardan başlayarak,

b-) Fakülte mezunu olup, Pedagojik Formasyon Sertifikası sahibi olanlar, KPSS puanı en yüksek olanlardan başlayarak,

c-) Fakülte mezunu olup KPSS puanı en yüksek olanlardan başlayarak,

d-) Ön Lisans mezunu olup, KPSS puanı en yüksek olanlardan başlayarak,

 

Yabancı dil alanında Ders Ücreti Karşılığı görevlendirmeleri için Bakanlığımız Talim Terbiye Kurulunun 20/02/2012 tarih ve 9 sayılı kararına göre Öğretmenliğe kaynaklık eden Program/Bölüm ve Dal mezunlarının atanabileceği alanlardan mezunlarından ihtiyacın karşılanamaması durumunda;

a-) Yabancı dille öğretim yapan yükseköğretim kurumlarının lisans düzeyindeki ingilizce öğretim yapan bölüm mezunları,

b-) Yurt içindeki yükseköğretim kurumlarından ya da yükseköğretim kurulunca denkliği kabul edilmek kaydıyla yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olup Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavında İngilizce alanında başarılı olanlar.

c-) Yabancı dil alanında eğitim gördüğünü sertifika ile belgelendirenler.

 Başvuru Sonrası Görev verilecek Adaylardan İstenecek Belgeler:


1.      Nüfus Cüzdanı Fotokopisi 

2.      Diploma Fotokopisi ve Mezuniyet Belgesi 

3.      Formasyon Belgesi 

4.      KPSS Sonuç Belgesi 

5.      1 Adet Vesikalık Fotoğraf 

6.      Adli Sicil Kaydı

7.      Sağlık Raporu

 

NOT: Kadrolu öğretmen olarak atanabilecek durumda olanların gereksiz başvuruda bulunmamaları önemle rica olunur.

 

Ayrancı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü

İnsan Kaynakları Şubesi  

 

Müracaat Formu İçin Tıklayınız.

/meb_iys_dosyalar/2015_08/25010528_derscretkariliicretlretmenlkmracaatformu.xls

 

 

 

Atatürk Cad. No1 Hükümet Konağı Kat3 Ayrancı / KARAMAN - 0338 411 2583

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.